Olukai Womens Pehuea I Tapa / Tapa

B0733GT921
Olukai Womens Pehuea I Tapa / Tapa
  • schoenen
  • volnerfleder
  • geïmporteerd
  • het benadrukken van zacht leer met de gracefull allure van gardenia kunstwerk, de pehuea lau sandalen zijn een ware schoonheid van de zomer.
  • premie, high-karakter volnerf lederen bovenkant met aangepaste lasr-geëtste detail geïnspireerd door de decoratieve hula lei
  • dual-density anatomisch pu voetbed met pu chassis en zachter bovendek
  • non-marking rubber met polynesische geïnspireerd kunstwerkontwerp
Zwitserleven
MENU
- Katwijk aan Zee - Ingmar Rietdijk

Steeds vaker melden mensenzich bij ons aan vanwege langdurendepijnklachten in de lage rug, waarvan achteraf blijkt dat het eigenlijkbekkenklachten zijn. Tijdens het vraaggesprek blijkt dat de klachten al maanden of soms jaren aanwezig zijn en geen verklaarbare oorzaak hebben. Vaak heeft men al veel ondernomen om van hun klachten af te komen, zonder (blijvend) resultaat.In de meeste gevallenworden deze klachtenafgedaanals aspecifieke lage rugklachten (ofwel rugpijn zonder duidelijkaanwijsbare oorzaak).Tijdens het onderzoek constateren wij in dit soort gevallenregematig dat het bekken niet helemaalrecht staat. Hierbij kan het bijvoorbeeld voorkomendat éénbekkenhelft (Ilium) verschoven of verdraaid is ten opzichte van het staartbeen (sacrum) en vervolgens in deze stand geblokkeerd staat. Op dat moment komen de bilspieren en despieren die het bekken met de onderrug verbinden op spanning te staan. Hierdoor worden deze spieren slechter doorbloed en worden ze steeds stijver en pijnlijker.Met name wanneer men langer dezelfde houding wil aannemen, bijvoorbeeld met zitten of staan, ervaart men dan zeurende of stekende klachten en de onderrug. Bekkenpijn veroorzaakt dus meestal pijn in de lage onderrug , vaak gecombineerd met uitstraling in een been. Hierdoor worden bekkenpijnklachten eveneens vaak aangezien voor herniaklachten, doordat dezelfde symptomen kunnen voorkomen als bij een heria. Dit komt doordateen zenuw (N. Ischiadicus)dietussen de bilspieren doorloopt naar de benen, als gevolg van een verdraaing of verschuivingvan het bekken beknelt kan raken. Dit geeft gelijksoortige klachten als wanneer een zenuw door een hernia in de lage onderrug verdrukt wordt. Tijdens en na de zwangerschap bekkenpijnmeer voor,omdat het voor een belangrijk deel veroorzaakt wordt door hormonale bekkeninstabiliteit , waarbij het relaxine hormoon de ligamenten die het bekken bij elkaar houden verweekt, met als doel dat het kindje tijdens de geboorte gemakkelijker door het geboortekanaal kan. Wanneerde rugklachten uit bekkeninstabiliteit als gevolg van zwangerschap voortkomt,ontstaan de bekkenklachten over het algemeen alleen als gevolg van een harde Als jebijvoorbeeldhard op je zitbotje valt, kan éénvan de bekkenhelftenomhoog schuiven of gaan draaien en vast komen te staan, met als gevolg bekkenpijnklachten. Het vervelende is dat de pijnklachten zich in veel gevallen pas na een langere periode manifesteren, waardoor men niet meer weet dat de klachten ontstaan zijn door de val. Hierdoor valt dus ook moeilijk te achterhalen wat de oorzaak van de klachten is.

Meer over de behandeling van bekkenpijnklachten lees je hier! Ken jij iemand die zich geen raad weet met zijn lage rugpijn en die je herkent in bovenstaande omschrijving? Wijs diegene dan op onze praktijk! Wellicht kunnen wij helpen.
Coert Visser, augustus 30, 2015 in: Diesel Heren Vdictie Sgloryy Mode Sneaker Wit / Navy
, Nike Sb Stefan Janoski Max
, Dr Marters Heren Laarzen Noir
| Jump To Comments

We begrijpen en nemen de werkelijkheid niet volledig waar zoals die is. Ten eerste belemmeren onze zintuigen ons om grote delen van de werkelijkheid betrouwbaar waar te nemen of überhaupt waar te nemen. Ten tweede heeft de evolutie ons voorzien van cognitieve vuistregels (heuristieken) die snel zijn en ons helpen om te overleven in veel situaties maar die ook slordig en inaccuraat zijn in veel opzichten ( lees meer ). Hier komt nog eens bij dat we ons in bepaalde (misschien hoge) mate onbewust zijn van deze handicaps. Met andere woorden: we kunnen onwetend zijn zonder het ons te realiseren. Het 2×2 model hieronder beschrijft vier houdingen die we kunnen hebben met betrekking tot onze onwetendheid.

Omdat we ons onbewust kunnen zijn van onze onwetendheid kunnen we ons heel zeker voelen van ons onware denkbeelden (vak 1). Het vertrouwen dat we voelen in de juistheid van onze denkbeelden is een tamelijk onbetrouwbare indicator van de hun juistheid. Wanneer we geen andere middelen hebben om de validiteit van onze denkbeelden te toetsen dan ons subjectieve vertrouwen dat ze waar zijn, kunnen we arrogant worden terwijl we ook onwetend zijn.

Enkele psychologische mechanismes kunnen ons gevangen houden in het arrogant-maar-onwetend vak. Een daarvan is het Dunning-Kruger effect wat inhoudt dat onwetende of incompetente mensen niet weten, en in zekere mate niet kunnen weten, hoe onwetend of incompetent ze zijn. Om in staat te zijn om te weten hoe veel kennis je hebt of competent je bent op een bepaald gebied, moet je kennis hebben over dat gebied. Mensen die heel weinig weten over een onderwerp, realiseren zich niet hoeveel er over dat onderwerp te weten valt en dus hoeveel kennis ze missen.

Er zijn andere factoren die ons gevangen kunnen houden in vak 1. Een voorbeeld van zo’n factor is dat veel mensen zijn opgevoed met bepaalde ideeën over de werkelijkheid, zoals religieuze denkbeelden, waarvan hen is geleerd om die nooit ter discussie te stellen voor zichzelf. Deze denkbeelden kunnen zo verbonden raken aan de eigen identiteit en het eigen gevoel van zekerheid en veiligheid dat elke vorm van betwijfelen of bekritiseren van deze ideeën als zeer bedreigend kan overkomen. Iemand die ik enkele jaren geleden sprak was religieus opgevoed. Deze man, ongeveer van mijn leeftijd, had een academische studie opgepakt waar hij nu enkele jaren mee bezig was. Hij werkte hard en met veel plezier, althans zo had het lang geleken. Nu vertelde hij mij dat, hoewel hij het studeren erg leuk vond, hij van plan ermee te gaan stoppen. Ik vroeg waarom en hij antwoordde dat het leren van al die dingen veel vragen bij hem had opgeroepen. Hij was bang dat verder studeren nog meer vragen zou opwerpen en dat hij langzamerhand zijn religieuze denkbeelden zou kunnen gaan verliezen. Hij was er bang voor wat er dan zou kunnen gebeuren en maakte zich zorgen dat hij zijn gevoel van betekenis en zijn moraliteit zou verliezen.

Je denkbeelden verbinden aan je identiteit en aangeleerd krijgen dat sommige denkbeelden nooit ter discussie mogen komen te staan, zijn twee dingen die je gevangen kunnen houden in vak 1 (of 2).

In het 2×2 model hierboven is, denk ik, de minst ontwikkelde en gewenste positie om je in te bevinden vak 1, het arrogant-maar-onwetend vak, en meest ontwikkelde en gewenst positie vak 3. Vak 3 lijkt meer gewenst te zijn niet alleen voor jezelf maar ook voor andere mensen. Bij het boeken van progressie als mensheid zijn we begonnen om ons dingen af te vragen en om hypotheses te formuleren over de wereld wat een teken was dat we ons iets meer bewust werden van onze onwetendheid en iets bescheidener werden. Toen, terwijl de hulpmiddelen en methoden van de wetenschap stap voor stap tot onze beschikking kwamen, begonnen we ook systematisch meer kennis over de wereld op te bouwen (twee goede boeken over deze geleidelijke ontwikkeling van de wetenschap zijn Puma Mannen Tsugi Netfit Sneaker Grijs Violetlapis Blauwpuma Wit
en Easy Street Vrouwen Afzien Jurk Pomp Rood
).

Op dezelfde manier waarop de mensheid dat als geheel lijkt te doen, kunnen we ook als individuen onze bescheidenheid en kennis ontwikkelen. Terwijl we kennis ontwikkelen lijkt het raadzaam om te voorkomen om in vak 4 te vallen (arrogant-kennis hebbend). Is dat een realistische uitdaging? Kunnen ontwikkelde geesten bescheiden blijven? Het lijkt er zeker op. Enkele van de meest ontwikkelde en briljante mensen in de geschiedenis lijkt precies dit te hebben gedaan. Enkele citaten die genoemd worden in dit artikel illustreren dit. De meest waarschijnlijke verklaring voor dit verschijnsel kan, opnieuw, gevonden worden in het Dunning-Kruger effect. Terwijl je kennis verzamelt wordt je je ook meer bewust van de enorme omvang van wat er verder te leren valt. Met andere woorden: van je eigen onwetendheid.

Tegelijkertijd is het zo dat je nooit zeker weet of je je met betrekking tot bepaalde onderwerpen zelf ook niet in vak 1 bevindt. Een extra reden om enige bescheidenheid te houden.

Wanneer een persoon met een vak 1 houding iemand ontmoet met een vak 3 houding kan er iets paradoxaals gebeuren. Hoewel vak 3 mensen meer kennis hebben, stellen zij zich bescheidener op terwijl vak 1 mensen minder kennis hebben maar meer vertrouwen in hun eigen oordelen. Ook is het onwaarschijnlijk dat vak 1 mensen veel waardering zullen hebben voor de grotere kennis van vak 3 mensen (vanwege het Dunning-Kruger effect). Recent onderzoek laat zien dat, in de samenwerking, meer competente mensen de neiging hebben om mee te gaan met de zelfverzekerde onwetendheid van minder competente mensen door de oordelen van deze minder competente mensen even veel gewicht toe te kennen (dit heet de equality bias).

Wanneer we omgaan met mensen die een vak 1 houding hebben, kunnen directe en confronterende methoden averechts werken. Wanneer mensen merken dat hun meest gekoesterde denkbeelden, waar ze zo zeker over zijn, worden bekritiseerd kunnen ze nog minder open minded worden en kan hun (misplaatste) vertrouwen in deze denkbeelden nog sterker worden (dit heet het backfire effect).

Hoewel ik er niet zeker van ben wat het beste werkt om mensen te helpen om te ontspannen uit vak 1, heb ik wel wat ideeën die ik zal delen. Strategieën die waarschijnlijk beter werken dan confronterende methoden zijn meer subtiele methoden. Het scheppen van een gesprekscontext die veilig is, is een goed begin. Luisteren en vragen stellen is een goede manier om verder te gaan. Vervolgens is het geven van informatie en het delen van je eigen denkbeelden en goede stap. Er helder over zijn dat andere persoon het recht heeft om ofwel zijn eigen denkbeelden ter discussie te stellen dan wel deze los te laten is waarschijnlijk ook een voorwaarde voor een vruchtbaar gesprek.

Wat denk jij?

Wat vind je van dit artikel?
Interessant ( 8 )
Bruikbaar ( 6 )

Dit delen:

Er is een fout opgetreden, probeer het later nog eens.

De NPO Start-app

Menu
Cole Haan Vrouwen Eliree Kleding Pomp Naakt Patent

Verraad in Benschop

7 apr 2015 21:20

Ze dachten dat de oorlog over was. Even na Dolle Dinsdag ging een grote groep verzetsstrijders met onderduikers op de foto in Benschop. Maar de bevrijding kwam nog niet en de groep werd verraden.

Ze dachten dat de oorlog over was. Even na Dolle Dinsdag ging een grote groep verzetsstrijders met onderduikers op de foto in het Utrechtse dorpje Benschop. Maar de bevrijding kwam nog niet en de groep werd verraden. Op 13 februari 1945 vielen de Duitsers het dorp binnen. Er werd geschoten, aan beide kanten vielen doden. Vier dagen later kwamen de Duitsers terug. Zeven verzetsstrijders werden op het erf van een boerderij geëxecuteerd.

Kijk later

Deel deze pagina

42 min
nieuw
bekeken

Gisteren 17:10

28 min
nieuw
bekeken

Za 28 apr 21:25

30 min
nieuw
bekeken

Za 21 apr 21:20

27 min
nieuw
bekeken

Za 14 apr 21:25

30 min
nieuw
bekeken

Za 7 apr 21:20

49 min
nieuw
bekeken

Za 24 mrt 21:00

30 min
nieuw
bekeken

Za 17 mrt 21:20

29 min
nieuw
bekeken

Za 10 mrt 21:25

28 min
nieuw
bekeken

Za 3 mrt 21:20

28 min
nieuw
bekeken

Za 24 feb 21:25

28 min
nieuw
bekeken

Za 17 feb 21:25

52 min
nieuw
bekeken

Wo 14 feb 20:50

29 min
nieuw
bekeken

Za 10 feb 21:25

28 min
nieuw
bekeken

Zo 4 feb 14:40

28 min
nieuw
bekeken

Za 3 feb 21:25

28 min
nieuw
bekeken

Wo 31 jan 20:25

29 min
nieuw
bekeken

Za 27 jan 21:20

29 min
nieuw
bekeken

Za 20 jan 21:25

Beantwoorden
schreef:
10 oktober 2010 om 19:46

Goed artikel, Suzanne. Het klopt inderdaad dat opsommingen met voorbeelden, resultaten en oplossingen heel overtuigend werken. Een opsomming straalt deskundigheid en kennis van zaken uit! Je waarschuwing om niet te veel opsommingen te gebruiken, klopt ook. Sommige mensen willen van hun hele tekst een opsomming maken, omdat ze denken dat hij dan lekker snel wegleest. Het omgekeerde is echter waar. Een opsomming zal altijd ingeleid moeten worden met een tekst die uit hele zinnen bestaat. Want alleen met hele zinnen kun je de boodschap goed overbrengen en echt helder en begrijpelijk zijn.

Beantwoorden
schreef:
11 oktober 2010 om 08:32

Hoi Suzanne, goed en interessant artikel! Handig om bij het schrijven van webteksten in de gaten te houden. Dank!

hartelijke groet,

Brigitte

Beantwoorden
schreef:
Oxypas Oxyva Gemakkelijk Afwasbaar Antislip Antistatische Eva Verpleging Schoenen Theater Klompen Met Schokabsorberende Uk 11 12 46 Marine

dank Suzanne, zo kan ik nog slimmere opsommingen maken in website, nieuwsbrief, etc.!

Beantwoorden
schreef:
11 oktober 2010 om 14:17

Goed artikel Suzanne.

Nog een paar succesfactoren voor verleidelijke lijstjes waar ik graag gebruik van maak: Maak lijstjes van gelijksoortige en gelijkvormige elementen, bijvoorbeeld allemaal USP’s, allemaal in dezelfde zinsconstructie geformuleerd, allemaal ongeveer even lang. Maak lijstjes van 3, 5 of 7 elementen Zet je sterkste punten als eerste en als laatste in het lijstje, die plekken vallen het meest op

Beantwoorden
schreef:
11 oktober 2010 om 15:06

@Laura, dank voor je aanvulling bij mijn waarschuwing. Het is inderdaad heel belangrijk ook volzinnen te gebruiken.

@Brigitte en Hennie: graag gedaan!

@Aartjan, dank voor je compliment en waardevolle aanvullingen. Ik houd zelf altijd een maximum aan van 5 voor een opsomming. Bij meer vervaagt de aandacht voor de lezer al.

© 2018 Adidas Heren Munchen Suède Trainers Het Witgoudenbruin